tiistai 19. marraskuuta 2013

Kukon synttäri-illallinen à la Kukko



Mikä onkaan mahtavampi syy hyvälle illalliselle kuin synttärit. No, tässä tapauksessa sankari tosin itse hääräsi totuttuun tapaansa keittiössä patojen ja pannujen äärellä. Sen verran oli kuitenkin juhlan tuntua ilmassa, että kaksikko Kana&Tipu hoitivat illan viimeisen ruokalajin eli jälkkärin - mansikka-vadelma-mariannetäytteisen ja suklaakuorrutteisen synttärikakun Kukolle.


Alkuruokana tarjoiltiin yhtä ainakin Kanan ehdotonta suosikkiannosta: härkätatakia. Jos mahdollista, niin tällä kertaa se maistui jopa aiempia kertoja paremmalle.  



Lihaisan alkuruoan jälkeen pöytään tuotiin kotoisasti keittoa; kuluvan syksyn aikana tämän perheen suosikkiruokalajiksi noussutta bouillabaissea. Tämä monia herkkuja sisältävä keitto uppoaa myös Tipun nassuun aivan loistavasti, kun vaan jätetään simpukat laittamatta. Ja eiköhän nekin joku päivä vielä uppoa, kun vaan hoidetaan ennakolta hankalin vaihe eli itse herkkujen irrottaminen kuoristaan. Mutta askel kerrallaan kohti upeita makuelämyksiä!

 

Synttärionnittelut vielä Kukolle <3

ps. Ja tässä vielä kurkistus kulissien taakse...tällainen työmaa odotti Kanaa maistuvan illallisen päätteeksi. Mutta mitäpä sitä ei hyvän ruuan eteen tekisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti