keskiviikko 27. marraskuuta 2013

"Isi on taitava!"

Jopa parivuotias Tipu sen tajuaa ja on niin oikeassa. Kyllä tuo meidän Kukko vaan osaa loihtia aikamoisia herkkuja, niin makunsa kuin ulkonäkönsäkin puolesta. Viime sunnuntaina meitä taas hemmoteltiin uusilla herkuilla.

Keittiöön perheen hameväellä ei ollut valmistusvaiheessa asiaa lainkaan ja näin menu säilyikin yllätyksenä loppuun saakka. Sen verran Kana-emolla oli hajua asiasta, kun joutui edellisenä päivänä tyhjentämään kauppakassit ja mietti samalla mielessään, että mitähän kaikkea näistä raaka-aineista oikein syntyykään.


Merellisellä teemalla mentiin tänä viikonloppuna. Ensimmäisenä eteemme tuotiin perinteinen toast skagen, koko porukan takuuvarma herkku. Ja kyllä se maistuikin ja upposi alta aikayksikön.

Pääruokana olikin sitten uutuusherkkuja Kukon listalta. Tai lähinnä lisukkeet olivat ensi kertaa kokeilussa. Kuhaa voissa paistettuna, aina hyvää. Mutta sitten ne lisukkeet, yllättivät jopa keitettyä kukkakaalia kammoksuvan Kanan. Onneksi Kana ei siis etukäteen ollut tietoinen mitä söi ja joutui näin toteamaan että aina pitää maistaa ennen kuin tietää tykkääkö. Kalan seurana oli siis kukkakaalipyreetä, paistettuja porkkanoita ja mustajuurta. Aivan suussa sulavia herkkuja kaikki. Näitä me halutaan lisää jatkossakin!
Kuhaa ja ne suussasulavat uutuuslisukkeet
Kaiken kruunuksi meitä hemmoteltiin vielä suklaisella jälkkärillä. Upposi tämäkin.

Mitähän hyvää näistä saadaan aikaiseksi?
Mutakakku, suklainen muroherkku & valkosuklaakastike

Aikalailla onnistunut kokonaisuus alusta loppuun saakka, samaa settiä saa tehdä toistekin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti