tiistai 18. marraskuuta 2014

Todellista slow foodia

Suurimman ja pitkäkestoisimman työn tämän päiväisen ruuan kanssa teki tällä kertaa Kukon baarinurkkauksen jääkaappi. Siellä on viimeiset kolmisen viikkoa raakakypsynyt Limousinelihat, sulassa sovussa oluiden ja lonkeroiden keskellä. Tänään odotus vihdoinkin palkittiin, kun Kukko paistoi meille erittäin mureat ja maistuvat pihvit. Kyllä tuo liha maistui aivan toiselta kuin ne kaupan vakuumipakatut pihvit. Arvatkaa vaan millainen kuhina kävi, kun PikkuTipu kiitti, nousi pöydästä ja jätti lautaselleen pienen lopun omasta pihvistään! Siinä Kukon ja Kanan haarukat taistelivat keskenään ;)


Meille kotiutui neljännes parinkymmenen kilon tuoreesta lihasatsista muutama viikko sitten ja tänään vuorossa oli toinen ruokalaji noista lihoista. Jauheliha käytettiin heti jo tuoreeltaan lasagneen ja tänään sisäfilepala leikattiin pihveiksi. Pakastimessa odottelevat vielä toinen jauhelihasatsi sekä pari palaa paisteja. Saa nähdä mitä Kukko niistä keksii. Kana on heittänyt ilmoille oman toiveensa jauhelihan suhteen; lihapullia ja itsetehtyä pastaa. Paistien suhteen reseptiikan kehitys jätetään suosiolla Kukon harteille.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti